Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Pengasih...selawat serta salam ke atas junjungan mulia Nabi Muhammad s.a.w serta keluarga dan para sahabat baginda.

Alhamdulillah...SIFU ARIF RESOURCES telah diberikan amanah dan mandat oleh Allah s.w.t bermula tahun ini merupakan TAHUN KE 3 ( bermula tahun 2013, 2014 dan tahun ini 2015 ) untuk mengorak langkah lebih jauh dalam menguruskan urusan yang melibatkan UMRAH & HAJI.

SIFU ARIF RESOURCES akan melaksanakan satu tuntutan bagi membantu umat Islam yang uzur atau telah kembali ke rahmatullah dalam melaksanakan BADAL HAJI.

Kami telah bekerjasama dengan sebuah syarikat di Mekah yang telah melaksanakan urusan-urusan BADAL HAJI lebih 5 tahun atas kepercayaan dan kerjasama yang terjalin demi memudahkan masyarakat Islam terutamanya di Malaysia untuk menunaikan tuntutan Haji kepada waris yang uzur atau telah kembali ke rahmatullah.

Semoga usaha kecil yang kami laksanakan akan dituntun oleh-Nya hanya semata-mata untuk mengharapkan redha dari-Nya dan segala gerak kerja yang dilakukan akan dilihat oleh-Nya sebagai satu IBADAH disisi-Nya...amin.MOHAMMAD ARIF BIN RAZALI a.k.a SIFU ARIF
PENGARAH URUSAN
SIFU ARIF RESOURCES


APA perkhidmatan yang kami tawarkan ?

Sekiranya dato'-dato/ datin-datin/ tuan-tuan/ puan-puan/ berminat dengan perkhidmatan yang kami tawarkan, sebagai melaksanakan amanah yang diberikan, kami akan melaksanakan ibadah BADAL HAJI (Upah Haji) kepada sesiapa yang berminat untuk melaksanakannya kepada waris-waris yang UZUR/ telah kembali ke rahmatullah.
BILA Badal Haji ini akan dilaksanakan?

Ibadah BADAL HAJI ini akan ditunaikan pada musim Haji yang akan dilaksanakan serentak dengan jemaah Haji pada tahun 2015 ini.


SIAPA yang akan melaksanakan ibadah BADAL HAJI di Mekah nanti?

Ibadah BADAL HAJI ini akan dikendalikan oleh individu-individu yang telah berpengalaman dan yang boleh melaksanakan amanah dengan sempurna serta telah menetap di Mekah lebih daripada 5 tahun iaitu seramai 100 orang. Mereka dipilih atas dasar kepercayaan dan amanah yang boleh dipikul.

Setiap seorang diamanahkan untuk menunaikan BADAL HAJI untuk 1 nama sahaja untuk memastikan BADAL HAJI yang dilaksanakan sempurna mengikut rukun-rukun dan syarat-syaratnya.


BILA tarik tutup untuk tempahan BADAL HAJI tahun 2015?

BADAL HAJI untuk tahun 2015 ini akan ditutup sebelum 6 Zulhijjah 1436 (bersamaan 19 September 2015) dan kuota peserta ialah seramai 50 orang sahaja. Pendaftaran akan ditutup bila-bila masa sahaja sekiranya kuota telah penuh.BERAPA upah yang perlu dikeluarkan ?

Upah Haji untuk seorang yang dikenakan hanya RM1300 sahajaAPA yang waris akan perolehi setelah BADAL HAJI selesai dilaksanakan?

Setelah BADAL HAJI selesai dilaksanakan (selewat-lewatnya 2 bulan selepas musim Haji), pihak kami akan mengirimkan ;


1)  SIJIL pengesahan BADAL HAJI

2)  SAGUHATI (seperti sejadah, kopiah, tasbih dan serban)

3)  TAHLIL Arwah di Tanah Suci Mekah

4)   WAQAF AL-QURAN (diwaqafkan kepada Masjid Madinah)Berikut adalah PROSEDUR PENDAFTARAN BADAL HAJI 2015 Secara Online